среда, 31. јануар 2018.

Podrška deci

Budite najvatreniji fanovi
svoje dece!
             

             
              U odrastanju, kada se dešavaju nejveće promene, kada se upoznajemo sa sobom i svetom koji nas okružuje, važno je da imamo ljude koji veruju u nas i pružaju podršku. Iz porodice, deca crpe sve ono što sa sobom nose u svet. Ako želimo da svet bude bolje mesto za život, onda se potrudite dadetetu pružite sve ono što smatrate plemenitim i pozitivnim. umesto materijalnih stvari, u "kofer života" spakujte mu ljubav, razumevanje, poštovanje, lepe reči, kje više vrede od dukata. 

             Neko će reći, da ne živimo u svetu gde se to ceni. Grešite! Na ovom svetu uvek je postojalo sve ovo, što postoji i danas. Na vama je da izaberete šta ćete ceniti. Ne treba da vas zanima svet i ono šta drugi vrednuju. Već vaše dete i ono što želite da gledate i divite se celoga života. Ono što će vas ispuniti ljubavlju i ponosom. Svet neće sigurno, zato se uspresredite na svoje dete.

              Posmatrajte ga! Svaki korak, koji napravi, bezobzira koliko on bio, pohvalite. Dajte detetu doznanja da ste prisutni, da cenite njegov trud, da primećujete promene u njegovom razvoju, ponašanju, razmisljanju,... Oni su svesni kada nešto urade po prvi put. Tada su u čudu, potrebna ima je povratna informacija od vas, da li je to dobro.

              Ako smatrate  da nešto treba korigovati, prvo pohvalite nešto što vam se dopalo. Zatim porazgovarajte o onome što nije. Tada neće shvatiti kao napad, već kao savet da se poboljša. Pokažite im da verujete u njihove kvalitete i želite da koračaju napred, a da sve vi tu, kao njihova najveća podrška, njihov "vetar u ledja" koji navija da izdrže i stignu do svog cilja.


Нема коментара:

Постави коментар