среда, 27. децембар 2017.

Najvaznija lekcija o vaspitanju dece


Ako želite da vaše dete bude dobar čovek,
prvo vi to treba da postanete!



               Deca su mali "sunđeri", koji "upijaju" svaki  vaš pokret, ponašanje, izgovorenu reč,... Ono što će njih oblikovati kao ličnosti, u budućnosti, je ono što ste vi sada.
              
                Deca vas konstantno promatraju i sve što vide, usvajaju kao zivotna načela. Ljubav, koju vi zivite, biće ljubav koju će traziti kroz zivot. Način na koji se ophodite prema ljudima, prihvatiće i ophodiće se isto tokom svog zivota.

              Naučno je dokazano da deca biraju svoje partnere, koji su slični ili isti kao njihovi roditelji. To se dešava, čak i kada su svesni da njihovi roditelji imaju mane. Na primer, devojka, ako ima oca koji je sklon nekom poroku, u većini slučajeva, se uda za čoveka, koji ima problem sa istim porokom. Ona pojam muškarca, vezuje za osobine svoga oca i to podsvesno trazi u partnerima, bilo da su te osobine dobre ili loše. Isto to vazi i za sinove, koji osobine svoje majke pronalaze kod svojih devojaka, zena,... 

                Ako ste razočarani u ljubav, to ćete preneti detetu, koji će to prihvatiti, pre nego što sebi dozvoli da voli i bude voljen. U njihovom prisustvu, ako često ponavljate "Svi/sve su iste'', vodiće se time, iako nije upoznao različite ljude i samo donelo zaključak iz svog iskustva.

               To se događa i sa prijateljima. Ako se vaši odnosi sa prijateljima zasnivaju na interesu, koji imate od njih, vaše dete će takve odnose imati sa svojim prijateljima. Ako birate ljude, koji vas okruzuju, na osnovu njihove dobrote, pozitivne energije, odanosti, onda budite sigurni, da će vaše dete kroz zivot biti u dobrom društvu. 

                "Tucite svoju decu kada počinju da liče na vas'', rekao je Duško Radović. Mislim, da je bolje da budite iskreni prema sebi, uočite stvari koje vam smetaju kod vas i "tucite'' sebe dok ne postanete ljudi, kakvi zelite da budu vaša deca.


Menjajte sebe za bolju budućnost vaše dece!





Нема коментара:

Постави коментар